Met de zomerse temperaturen van afgelopen dagen zijn er heel wat Nederlanders gaan barbecuen. Het is vaak lastig inschatten hoeveel boodschappen je in huis moet halen. Want hoeveel eten we nou eigenlijk per persoon tijdens een BBQ en wat doe je met het overgebleven vlees? Hieronder leggen wij het allemaal uit!
Bij het barbecueën speelt vlees een hoofdrol. De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 400 gram vlees tijdens een BBQ. Dit zijn circa drie stukken vlees per persoon. Wil je zeker weten dat je genoeg hebt, koop dan wat extra, want ook BBQ vlees kun je gerust invriezen.
Veilig bewaren
Zorg er tijdens de BBQ wel voor dat je het vlees veilig bewaart. Het beste is om het vlees in de koelkast te bewaren totdat je het op de barbecue legt. De ideale koelkasttemperatuur voor vlees is tussen 2 en 5 graden Celsius en je kunt het het beste onderin leggen. Mocht je het vlees toch liever binnen handbereik hebben, zorg er dan voor dat het niet in de zon ligt, afgedekt is en zo snel mogelijk wordt gegrild.
Tip: een koelbox bij de BBQ scheelt lopen en het vlees blijft lekker koud. Let wel altijd op de tien hygiëneregels voor vlees.
Invriezen
Klaar met barbecueën en vlees over? Als het niet te lang buiten de koeling heeft gestaan, kun je het prima invriezen. Dit moet wel snel gebeuren, want als je vlees langzaam invriest, vormen de vleessappen kristallen die de structuur van het vlees kunnen beschadigen. Hoe je het beste vlees invriest en ontdooit vind je bij invriezen en ontdooien.
Hoe lang je bepaald vlees in de vriezer kunt bewaren, is afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van het vlees is bijvoorbeeld bepalend, maar ook de kwaliteit van de vriezer.
Zo heb je mooi wat vlees in de vriezer voor een onverwachte BBQ! Nog meer inspiratie nodig voor een BBQ? Lees dan alle tips & tricks of het artikel over de 1,5 meter BBQ.