Heb je flink uitgepakt met Sinterklaas, Kerst of de Jaarwisseling? Misschien is het nu dan tijd om de broekriem weer een beetje aan te halen. Voor je portemonnee, je gezondheid of die paar extra kilo’s die je kwijt wilt. Je bent niet alleen!
Zo blijkt dat 59% van de mensen die meededen aan een onderzoek van Hart van Nederland ‘afvallen’ als belangrijk goed voornemen hadden. Op de tweede en derde plaats? Meer sporten/bewegen (54%) en ‘meer genieten van het leven’ (31%). 26% wil ook meer spaargeld opbouwen. Maar hoe verenig je die doelen als het aankomt op wat je eet? Door slimme keuzes te maken met maaltijden die:
- je laten genieten
- gezonde bouwstoffen leveren
- je snel een verzadigd gevoel geven zonder dat je teveel eet (beter voor het sporten)
- betaalbaar zijn
Vlees levert ons lichaam onmisbare brandstoffen, bouw- en voedingsstoffen en het is nog lekker ook!
Bekijk onze 5 suggesties en doe je voordeel met onze tips!
- Hybride hamburger
- Smaakvolle worstjes
- Plezier van pasta
- Stamppot van het seizoen
- Ovenschotel met varkensvleesreepjes
Tips
Vaak is het goedkoper om vlees in grote verpakkingen te kopen. Het is dan handig om het vlees slim te bereiden, zodat je het kunt gebruiken in meerdere gerechten of kunt invriezen. Lees de blog die chef-kok Robert Verweij daarover schreef.
Restjes vlees kun je de volgende dag makkelijk opmaken tijdens de lunch. Bijvoorbeeld op de boterham of in een salade. In de avondmaaltijd kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld gebakken in een roerbakgerecht of in de soep. Bij restjes bereid vlees is het belangrijk dat je het binnen twee dagen opeet. Denk je dat dat dit niet gaat lukken, portioneer het vlees dan en vries het in. Lees hier onze adviezen voor het invriezen en ontdooien van vlees.
Meer tips
- Gebruik restjes de volgende dag als broodbeleg of in een lunchsalade.
• Roerbak restjes vlees en kruiden in de pan, voeg (restjes) groente toe, mix met noedels of rijst.
• Meng het restje vlees met groente en bonen in een wrap of tortilla.
• Doe vlees met restjes groente in (blader)deeg en bak in de oven.
• Vul tomaten, paprika’s of aubergines uit de oven met vlees dat je overhoudt van een maaltijd.
• In een goulash, soep of stoofgerecht: laat stukjes vlees sudderen met andere ingrediënten.
De mogelijkheden zijn eindeloos! Zoek hier naar recepten voor roerbakken, stoven, wraps, tortilla’s en meer.