Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

19-12-2018

Het is inmiddels dé tijd voor lekkere warme wintergerechten. Daarom deel ik nu deze topper, een Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten. Het recept van deze lekkere kruidige stoofschotel komt de hele winter van pas!

Stoofpotjes doen het hier bij mij thuis altijd goed. Al moet ik wel bekennen dat vriendlief wel een beetje moest wennen aan de kikkererwten die ik aan deze stoofschotel heb toegevoegd. Het fijne aan stoofpotjes is dat het lekker makkelijk is om te maken. Een aantal ingrediënten in een stoofpan zet je op het fornuis en een paar uur later staat er een heerlijk gerecht voor je neus.

Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

Stoofschotels maak ik het liefst van runderstooflappen. Na een paar uur stoven is het vlees heerlijk mals, zeker als je een zuur toevoegt, zoals wijn, tomaten, azijn of citroensap. Ben je opzoek naar meer informatie over duurzaam rundvlees en stoven? Klik dan hier voor heel veel inspiratie en informatie.

De ras el hanout die ik aan het rundvlees toevoeg geeft de schotel een lekkere smaakkick, waardoor het een Marokkaanse twist krijgt. Dit proef je in de hele schotel terug. Om dit te versterken heb ik lekker wat kikkererwten toegevoegd en serveer ik de stoofschotel met couscous.

Maar als je het lekkerder vindt om er aardappelen bij te serveren kan dat natuurlijk ook. En zijn ze bij jou thuis ook niet zo gek op kikkererwten? Dan kun je die er zelfs uit laten.

Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd/baktijd: 3 hours
Aantal: 4-5 personen

Ingrediënten

  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 kilo runderstooflappen
  • 1,5 tl ras el hanout
  • 250 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • boter of olie om in te bakken
  • verse peterselie, of koriander ter garnering
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm olie of boter in een stoofpan. Meng het vlees met de ras el hanout en roer het door elkaar. Bak het vlees rondom aan in de pan.
  2. Bak de ui met het vlees een paar minuten mee.
  3. Doe de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten bij de pan, roer goed door en breng aan de kook. Laat dit mengsel met de deksel op de pan 1,5 uur sudderen.
  4. Voeg hierna de pompoenblokjes en blokjes courgette toe, verwarm dit nog 1,5 uur mee. Kijk hierna of het vlees goed gaar is, en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi voor het serveren met fijngesneden peterselie of koriander.
  6. Serveer de runderstoofschotel me couscous of aardappelen.

Brendakookt.nl
Brendakookt.nl

Brendakookt.nl staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Hier vind je recepten, afgewisseld met kook tips en reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen. De recepten zijn toegankelijk en variëren van een lekker soepje tot een volwaardig 3-gangen diner.

Overzicht van Brendakookt.nl

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}