Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Leukerecepten.nl: One pot pasta bolognese met worst – campingproof

23-07-2018

Op Leukerecepten.nl deelt Sandra Koopmans haar passie en liefde voor koken. Leuke Recepten staat boordevol lekkere recepten, leuke blogs, handige keukentips en mooie foto’s. Komende periode gaat Sandra voor VLEES.NL aan de slag met een aantal lekkere recepten. Eerder ging ze aan de slag met deze heerlijke pulled pork van de barbecue.  Nu gaat ze voor een campingproof maaltijd; One pot pasta bolognese met worst. 

Koken op de camping kan een uitdaging zijn, maar ook heel leuk! Daarom deel ik in deze blog een recept uit 1 pan, dus weinig afwas en makkelijk te maken met weinig middelen. Helemaal camping-proof dus! 

En wie lust er nou geen pasta bolognese? Ook de kids smullen geheid mee van dit pastarecept! Je bereidt het dus in 1 pan maar hoe gaat dat te werk? Bak het vlees eerst apart even kort en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe inclusief tomatenblokjes en bouillon. Vervolgens kook je de pasta en andere ingrediënten gaar in deze saus. Na ruim 10 minuten is alles opgenomen en heb je een bordje pasta met een heerlijke saus. Ideaal!

Als vlees heb ik in dit gerecht gekozen voor saucijsjes van kalfsvlees. Deze zijn lekker van smaak en kalfsvlees is bovendien mager. Je kunt ook kiezen voor kalfsgehakt maar dat zou je zelf nog een beetje moeten kruiden. Bij het kopen van vlees let ik steeds meer op de herkomst en duurzaamheid. Ik eet geregeld vegetarisch, maar als ik voor vlees kies dan wil ik wel dat het goed vlees is. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor en zijn er al vele goede initiatieven voor het produceren van duurzaam vlees. Zo is er bijvoorbeeld ook een Maatlat Duurzame Veehouderij ontwikkeld. Deze maatlat maakt inzichtelijk aan welke duurzaamheidscriterium een veestal moet voldoen en stelt ook eisen aan het bouwen en inrichten van de stallen.

Tip: Heb je geen supermarkt of campingwinkel in de buurt en neem je zelf ingrediënten mee op vakantie? Dan kun je deze pasta met een paar kleine aanpassingen ook goed maken met producten uit de voorraadkast. Ook handig als er geen koelkast in de tent of caravan is. Vervang de champignons en eventueel de worteltjes door varianten uit blik of pot. En vervang het vlees door houdbare worst zoals (scharrel)knakworstjes of salami.

One pot pasta bolognese met worst

HOOFDGERECHT – 30 MIN – 3 PERSONEN

Ingrediënten

  • 300 kalfssaucijs of kalfsgehakt
  • 125 gr wortel, in plakjes
  • 200 gr penne pasta
  • ½ blokje runderbouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 400 ml tomatenblokjes uit blik
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Verse basilicum
  • Olie om te bakken
  • Optioneel: 100 gr cherrytomaatjes

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit deze aan in een grote (soep)pan.
  2. Voeg het vlees toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  3. Voeg vervolgens ook de (ongekookte) pasta, wortel, champignons, tomatenpuree en tomatenblokjes en basilicum toe.
  4. Los het halve bouillonblokje op in ca. 250 ml water. Giet dit bij de pan en roer alles goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat alles ca. 13 minuten koken. Roer af en toe door. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Optioneel: verwijder de velletjes van de worstjes.
Tip
: is de saus nog erg waterig? Laat dan de pasta bolognese even koken zonder deksel op de pan.

Leukerecepten.nl
Leukerecepten.nl

Op LeukeRecepten.nl deel ik mijn passie en liefde voor koken. Samen met VLEES.NL wil ik je graag inspireren door de vele lekkere recepten, blogs en handige tips. LeukeRecepten smaakt naar meer! Groetjes Sandra
www.leukerecepten.nl

Overzicht van Leukerecepten.nl

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}