Lekkeretenmetlinda.nl staat voor makkelijk, bewust en vooral lekker eten. Ze heeft als doel om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezonder eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is. Linda geeft praktische tips en haar enthousiasme zorgt ervoor dat de lezer zin krijgt om de keuken (weer) in te duiken. Komende periode gaat Linda aan de slag voor VLEES.NL met een aantal lekkere recepten. Eerder ging ze aan de slag met deze heerlijke beef teriyaki spiesjes. Nu gaat ze voor een campingproof maaltijd. Eenpans spaghetti met balletjes.
Het is denk ik geen verrassing, dat ik graag over eten praat. Zo ook met mijn vriendinnen. Laatst hadden we tijdens ons jaarlijkse weekendje weg een gesprek over vakantiemaaltijden. De een na de ander ging helemaal los met receptsuggesties. Wist je dat je met saucijsjes een fantastische basis hebt voor een makkelijke maaltijd uit 1 pan? Zo maak je op de camping deze eenpans spaghetti met balletjes.
Jamie Oliver zie ik al jaren van saucijzen balletjes draaien. Een vriendin tipte mij om de balletjes te garen in de tomatensaus. Het vlees geeft zo zijn smaak af aan de saus, zodat je nauwelijks smaakmakers nodig hebt. Wat een uitvinding! Ideaal voor als je op vakantie kookt met zo min mogelijk ingrediënten.
Het belangrijkste is dat je kiest voor producten met een goede kwaliteit. Koop goede pasta en de lekkerste tomaten uit blik. De worstjes zijn de hero in dit gerecht. Zorg dan ook dat je kiest voor goed vlees. Bij mijn verbouwde supermarkt hangen borden boven het vleesschap om consumenten te informeren over duurzaam vlees. Inmiddels bestaan er verschillende keurmerken, zoals het Beter-Leven-keurmerk, het Europees Keurmerk voor biologische vlees (het groene blaadje) of Eko Vlees.
Zoals jullie zien, heb ik voor deze eenpans maaltijd gebruik gemaakt van biologisch vlees. Steeds vaker kiezen wij hier bewust voor. Het segment duurzame vlees zit flink in de lift met een omzetgroei van 30% ten opzichte van vorig jaar. In totaal wordt ruim 60% van het duurzame vlees zelfs in de supermarkt verkocht. Een goede zaak! Het duurzame vlees is een tikkeltje minder voordelig maar we eten liever vlees van goede kwaliteit.
Eenpans spaghetti met balletjes
4 PERSONEN
Ingredienten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om in te bakken
- 250 gram kastanje champignons
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 biologische saucijzen
- 0.5-1 biologisch bouillonblokje
- 500 ml gekookt water
- 300 gram spaghettiVoor erbij:
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- groene salade
Stappen om een eenpans spaghetti met balletjes te maken:
- Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een grote pan of skottelbraai met een scheutje olijfolie. Bak de uien en knoflook 3 minuten.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukjes. Bak 2 minuten mee met de uien en knoflook.
- Voeg het blik tomatenblokjes, het gekookte water en een verkruimeld blokje bouillon toe. Roer goed door de saus.
- Knijp het vlees uit de worstjes. Draai er kleine balletjes van. Voeg deze toe aan de tomatensaus en laat 2 het minuten pruttelen.
- Breek de spaghetti in tweeën en voeg toe aan de pan. Zorg dat de pasta goed onder de saus zit. Kook de saus 11 – 13 minuten totdat de pasta gaar is. Roer regelmatig en voeg eventueel nog een scheutje gekookt water toe als de saus teveel inkookt.
- Serveer met Parmezaanse kaas, verse basilicum en een groene salade.