Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Lekker eten met Linda: Gourmetrecepten met vlees

20-12-2017

Gourmetten is al jaren ontzettend populair. Ik begrijp dat volkomen, want het zorgt voor een gezellig etentje zonder stress. Iedereen maakt immers zijn eigen eten. Het voordeel is dat je het gourmetten zo culinair kunt maken als je zelf wilt. Een kant en klare schotel kopen is natuurlijk makkelijk. Nog lekkerder is het om zelf het vlees te snijden en te marineren. Ga je gourmetten? Kijk dan even mee naar deze gourmetrecepten met vlees.

Voor dit blog met gourmetrecepten heb ik een twist gegeven aan het vlees dat je in een gourmetschotel treft. Zo kun je een biefstukje verwachten met rauwe ham en salie, kinderen zullen genieten van de zelfgemaakte hamburgertjes met pesto of de slavinkjes. Verder mag een stukje varkenshaas met brie, gemarineerde lamsrack, maar ook merguez worstjes niet ontbreken.

Reken per persoon op 200 – 250 gram vlees per persoon. Kijk welke van de 7 gourmetrecepten met vlees bij je passen. Een tip: voor nog meer inspiratie kun je dit artikel over gourmetten met vlees lezen of kijk naar dit stuk over speciaal gemarineerd vlees voor de gourmet.

Het mag geen verrassing zijn, deze slagersdochter is dol op gourmetten. Daarbij vinden mijn kinderen het “eten met de pannetjes” te gek. Voor hen is het echt een feestje en vinden ze fijner dan een 3-4 of 5 gangen diner uitzitten. Met gourmetten heb je voor ieder wat wils. Zo is kerst een feestje voor iedereen, inclusief jezelf.

Gourmetrecepten met vlees

Biefstuk met rauwe ham en salie

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 200 gram biefstuk
  • 4 rauwe ham
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 8 blaadjes salie

Bereiding:

Snijd de biefstuk in 8 stukken. Halveer de rauwe ham in de lengte. Snijd de knoflook zeer fijn. Besmeer de bovenzijde van het vlees met mosterd. Verdeel de knoflook erover, leg een blaadje salie erop en omwikkel met de rauwe ham.

Varkenshaas met brie

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 200 gram varkenshaas
  • snufje zout en peper
  • 100 gram brie

Bereiding:

Snijd de varkenshaas in 8 stukken. Kruid met een snufje zout en peper. Snijd de brie in 8 plakjes. De brie verwarm je onder de grill, nadat je het varkenshaasje hebt gebakken.

Pesto hamburgertjes

Ingrediënten voor circa 15 stuks:

  • 400 gram gemengd gehakt
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesneden
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • handje paneermeel
  • snufje zout en peper

Bereiding:

Meng alle ingrediënten door elkaar. Maak 15 kleine hamburgertjes. Tip: maak alle burgers even groot door het gewicht af te meten met een weegschaal. Maak je handen iets vochtig bij het draaien van de balletjes en druk ze plat of gebruik een mini hamburgerpers.

Slavinkjes

Ingrediënten voor 15 stuks:

  • 350 gram gemengd gehakt
  • flinke snuf zout en peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 15 plakjes dun gesneden ontbijtspek
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie

Bereiding:

Meng het gehakt met het zout, peper, mosterd, paprikapoeder, sojasaus, ei en paneermeel. Kneed het gehakt goed, rol er een balletjes (20-25 gram) en druk plat tot een rolletje. Rol in een plakje ontbijtspek. Doop de zijkanten in de peterselie. Waarschijnlijk heb je gehakt over, gebruik dit voor gehaktballetjes.

Lamsrack

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 8 lamsracks/lamskoteletten
  • snufje zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Kruid het vlees met een snufje zout en peper. Snijd de knoflook heel fijn. Hak de kruiden fijn. Meng de knoflook, kruiden en olijfolie met elkaar. Giet dit over het vlees.

Merguez worstjes

De worstjes koop je kant en klaar bij de slager, Turkse / Marokkaanse winkel of supermarkt.

Voorbereiding voor kerst: alle recepten met vlees kun je van te voren voorbereiden. Juist door de marinade wordt het vlees nog malser en lekkerder. Laat het vlees een half uur voor het gourmetten op kamertemperatuur komen.

Tip: zet niet al het vlees in 1x op tafel. Zodra het vlees 3 uur buiten de koelkast is geweest, kun je het niet meer gebruiken.

Lekker eten met Linda
Lekker eten met Linda

Lekkeretenmetlinda.nl staat voor makkelijk, bewust en vooral lekker eten. Ze heeft als doel om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezonder eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Overzicht van Lekker eten met Linda

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}