Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Kidsproof Kerst vieren

09-12-2019

Urenlang tafelen met het hele gezin, dat zit er meestal niet in. Maar met dit kidsproof kerstdiner kun je een heel eind komen. En je kunt het nog gezellig samen maken ook. Tips voor fijne feestdagen met het hele gezin.
Door Kek Mama, samen met Vlees.nl  

Kerst betekent tijd voor elkaar. Die tijd kun je op allerlei manieren invullen. Of je nou spelletjes doet onder de boom, met z’n allen een puzzel van vijfhonderd stukjes legt, naar het circus of het bos gaat. Doe vooral wat bij jouw gezin past, als je maar samen bent. Want dat is deze dagen het belangrijkst.

Mini-chefs

Mini-chefs

Kerst en lekker eten horen bij elkaar, uitgebreid tafelen en kinderen dan weer niet. Maar als je voor kidsproof recepten kiest, is de kans groot dat de junioren het dit keer wat langer volhouden. Vraag de mini-chefs om je te helpen in de keuken. Dat is gezellig en vaak eten kinderen beter als ze hebben meegeholpen bij de bereiding. 

Borrelhapjes 

In plaats van een voorgerecht, kun je net zo goed een paar kleine borrelhapjes maken. Hoef je nog niet aan tafel en kan er gewoon doorgespeeld worden. Maak een lekkere mix van hapjes, bijvoorbeeld worstsnoetjes en kalfslikkepot voor de kinderen en vul de borrelplank verder aan met verschillende kaasjes, toast en een tapenade van olijven en roompaté. 

Slim koken

Wie slim kookt, staat op de dag zelf niet te lang in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke Biefstuk Wellington met snijboontjes en gebakken krieltjes. Niet het makkelijkste gerecht, maar wel prima om samen te maken. Terwijl jij de boontjes in kleine stukjes snijdt, kan je kind met een kwastje de plakjes filodeeg met gesmolten boter bestrijken. Voor je de biefstuk in de oven schuift, moet die minimaal een half uur buiten de koeling op temperatuur komen. Kun je ondertussen lekker verder puzzelen en borrelen. 

Feestelijk 

Nog zo’n feestelijk gerecht dat je goed kunt voorbereiden: gevulde champignons. De steeltjes van de champignons moeten hiervoor in kleine blokjes worden gesneden. Prima taakje voor een kleine chef, dat kan zelfs met een kunststof mes. De grote champignons vul je met een mengsel van gehakt, gember, lente-uit, ketjap, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, mosterd en kruiden. Ze hoeven maar twintig minuten in de oven. Fijn gerecht voor als je thuiskomt na een middag bos of museum. 

Kerstklassieker 

Gourmetten is weer helemaal terug

Helemaal terug van weggeweest: gourmetten! Dan kan iedereen zelf een beetje aanrommelen in kleine pannetjes. Lekker met reepjes verschillende soorten vlees en groente, maar ook met een gebakken mini-omelet of pannenkoeken. Een kerstklassieker waar het hele gezin blij van wordt. 

Bron: Kek Mama, samen met Vlees.nl
Meer informatie over vlees en gezonde voeding lees je op hier.

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}