Wanneer we aan het bedenken zijn welk stukje vlees we die avond gaan eten, denken we niet zo snel aan kalfsvlees. Vaak wordt kalfsvlees gezien als een product voor in de horeca of het buitenland. Zonde, want kalfsvlees past prima in een gevarieerd eet- en leefpatroon. Daarnaast zijn er genoeg recepten waarmee je thuis gemakkelijk en lekker kalfsvlees op tafel zet.
Voedingswaarden
Kalfsvlees is een mager stukje vlees. Er zitten gemiddeld 104 kilocalorieën en 22,1 gram eiwitten in een stuk kalfsvlees van 100 gram. Doordat er veel eiwitten in zitten is het erg voedzaam. Daarnaast is kalfsvlees goed te verteren en is het ontzettend smaakvol. Het is licht van kleur, mals en fijn van structuur. Naarmate het kalf ouder wordt, kleurt het vlees steeds donkerder. Dit zie je bijvoorbeeld aan de kleur van rundvlees, donkerrood. Kalfsvlees is een product dat in Nederland regelmatig op de kaart staat bij de betere restaurants. Dit komt omdat Nederlands kalfsvlees van uitstekende kwaliteit is.
Tip!
Voordat je zelf kalfsvlees gaat bakken, kun je het stukje vlees het beste even bebloemen. Hierdoor krijgt het een mooiere korst en verliest het minder snel vocht. Dit zorgt voor een betere smaak, waardoor jij extra kunt genieten van je stukje kalfsvlees.
Genieten van kalfsvlees
Zoals ieder ander vlees, bestaat kalfsvlees ook uit verschillende soorten. Zo heb je kalfsbiefstuk, kalfsschenkel, kalfslever en kalfsfricandeau. Heb je zin in een exotisch gerecht? Probeer dan eens deze kalfskotelet met sinaasappelboter. Liever een iets meer romige saus? Ga dan voor deze kalfshaas met romige mierikswortelsaus. Je kunt natuurlijk ook kalfsvlees verwerken tot een borrelhapje, zoals deze kalfskroketjes. Smakelijk eten!