Het klinkt een beetje gek: hamburgers bakken in de Airfryer. Toch maak je in een Airfryer heerlijk sappige hamburgers in een handomdraai. Vlees garen in een Airfryer is niet ingewikkeld, je moet alleen weten hoe lang en op welke temperatuur het vlees erin moet voor het beste resultaat.
En: het is een gezonder alternatief, want je gebruikt minder of zelfs geen olie vergeleken met de originele hamburger uit de frituur. Daarnaast heb je meer mogelijkheden. Een eerder bereide hamburger kun je een dag later nog perfect opwarmen in de Airfryer! En ook met een nog bevroren hamburger weer de Airfryer goed raad. Je eerste hulp bij alle hamburgerkwesties dus!
Met deze tips wordt het bereiden van hamburgers in de airfryer een eitje!
Gehaktballen en hamburgers in airfryer: 9 min. op 200℃
De bereidingstijd voor rundergehakt is voor alle varianten hetzelfde, 9 minuten op 200 graden. Wanneer je gehaktballen of hamburgers bereidt in de airfryer, denk dan aan het volgende:
- Draai het vlees een paar keer om tijdens het fryen, zo ben je er zeker van dat alles goed gaar wordt;
- Maak een kuiltje in het midden van de burger, hiermee voorkom je dat de burger bol komt te staan.
Zin gekregen in gehaktballen? Bekijk hier een recept voor heerlijke gehaktballen met saffraan.
Lees ook onze tips voor andere stukken vlees uit de Airfryer: