Wist je dat 2 op de 3 Nederlanders al vaak een boodschappenlijstje gebruikt en 84% van Nederland probeert zo min mogelijk eten weg te gooien? We zijn dus al heel goed bezig!
We gaan er natuurlijk voor om nog minder te verspillen. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om mee aan de slag te gaan.
- Koop en bereid niet meer eten dan dat je nodig hebt. Heb je wat over, bewaar dit dan in de koelkast voor de volgende dag.
- Zet de koelkast op 4 graden en leg de meest bederfelijke producten onderin. Dus eerst de gesneden sla en verse groenten onderin, daarna het vlees en zo verder.
- Check de bewaarwijzer met bewaaradvies voor meer dan 2.000 producten
- Houdbaarheidsdatum
- THT verlopen: check de geur en kleur van het product, grote kans dat het nog prima te eten is
- TGT verlopen: helaas, dit product is niet meer veilig om te eten. Mocht de TGT net niet verlopen zijn dan kan je het invriezen en later gebruiken.
- Kijk ook eens op Samen Tegen Voedselverspilling voor meer tips en informatie.
Meer over vlees
Vlees kopen en bewaren
Vlees invriezen en ontdooien