Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Foodporn: Salt Bae

29-05-2019

Met één filmpje – in januari 2017 – werd de Turkse chef-kok Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae in één klap wereldberoemd. Hij verhief het bestrooien van zout over vlees tot kunst en binnen 48 uur was zijn video 2,4 miljoen keer bekeken en had hij 8700 reacties binnen.
Meer video’s volgden en de rest is geschiedenis: Platform Style Italy weet zeven redenen om de mysterieuze chef te ‘liken’.

1: Van vaatwasser tot vlees-sensatie

Ooit begon Nusret Gökçe als afwasser en verrichtte hand en spandiensten in restaurants. Zijn liefde voor eten en koken gaf hem de motivatie en energie, maar hij wist dat hij ooit zelf in de keuken zou belanden. Zijn droom kwam uit en hij werd eigenaar van een wereldwijd steakhouse keten genaamd Nusr-Et. Zijn eerste restaurant opende hij op 27-jarige leeftijd in Istanbul. Onlangs opende hij filialen in New York, Dubai en Londen. Hij spreekt geen Engels maar communiceert ‘via zijn vlees’. Zijn passie is om zijn kookkunsten met zoveel mogelijk mensen te delen.

Foto: Tasting Table, van Facebook Salt Bae

2: Afkomst naam steakhouse

De naam van het restaurant Nusr-Et is een verbastering naar Salt Bae’s eigen naam, Nusret Gökçe. Nusret betekent overwinning in het Turks en het woord et betekent vlees. Bovendien zijn de kookkunsten geroemd om de bijzondere en verfijnde smaak.

3: Beroemde gasten

Beroemdheden weten de weg naar de restaurantketen te vinden, zoals acteur Leonardo DiCaprio en tal van bekende voetballers. Salt Bae zoekt zijn vlees zorgvuldig uit en kruidt deze verfijnd. Dat spreekt de jet-set kennelijk erg aan en zo zijn diverse beroemdheden (acteurs, voetballers) regelmatig te zien in één van de restaurants. Zijn Insta staat er vol mee…

4: Selecteert runderen

Het beste vlees kun je beter zelf hebben gekozen, vindt Salt Bae. Hij bezoekt de runderen op de boerderij, praat met ze, aait ze en masseert ze. Hij kent de vleesindustrie van binnen en buiten. Onder het mom van het beste aan je klanten kunnen bieden, kiest hij zelf zijn vlees uit.

5: Zout strooien

Als je Salt Bae het zout hebt zien strooien over het vlees, lijkt het één grote act. Maar de bewegingen zijn van nature ontstaan en zijn gewoon de wijze waarop hij vlees voorbereidt. Het is zijn handtekening en handelsmerk.

6: Lange werkdagen

Een gemiddelde werkdag duurt voor de meeste mensen acht of negen uur. Voor Salt Bae niet. Hij is gemiddeld 18 uur aan het werk. Volgens eigen zeggen is hij nooit vrij en neemt hij geen vakantie.

7: Inspiratie voor kunstenaars

Zijn manier van koken en zichzelf profileren inspireert kunstenaars. Salt Bae is veel op het doek vastgelegd, vooral tijdens het strooien van het zout. Ze tekenen hem met zonnebril, zijn onderarm, met gebogen arm of alleen de polsbeweging. Zelfs zangeres Rihanna is gespot in een shirt met Salt Bae. Binnen no-time waren de shirts niet meer aan te slepen.

Bron, foto’s: Style Italy

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}