Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Dudefood: Willy (Philly) Cheese Steak Sandwich

20-04-2020

KONINGSDAG

Het is april, traditioneel de maand waarin het buiten leven en genieten opnieuw begint. Het weer wordt langzaam mooier en de temperaturen stijgen. Daarom gaan ook de festivals en buiten evenementen weer volop van start; met als kroon op de maand: Koningsdag. De dag dat heel Nederland de straat op gaat en uitbundig feest viert!

EEN BINNENFEEST

Hier is dit jaar echter absoluut geen sprake van. De kroon die wij dit jaar op de maand april hebben staan heet namelijk Corona.

Waarbij feesten en samen in groepen genieten in deze tijd normaal hoog in het vaandel staan, heerst er nu een beeld van voornamelijk lege straten en ‘anderhalve meter afstand van elkaar’.

Alle evenementen voor Koningsdag zijn inmiddels afgelast, dus dit jaar belooft het een zeer aparte en ook magere feestdag te worden.

17 MILJOEN VOETBALDESKUNDIGEN

Belangrijke voetbal evenementen zijn natuurlijk ook geannuleerd, dus over onze volkssport numero uno kan ook niemand meer laten zien hoeveel verstand hij (of zij) ervan heeft. Want laten we eerlijk zijn: wanneer het Nederlands elftal speelt, hebben we plotsklaps 17 miljoen bondscoaches in Nederland.

En zonder zwetsen over voetbal valt Nederland nog dieper in een zwart en leeg gat.

Maar ‘gelukkig’ hebben we Corona. Door dit virus veranderen 17 miljoen voetbaldeskundigen, in een handomdraai in hetzelfde aantal virologen. Iedereen heeft de oplossing opeens te pakken om Covid19 de nek om te draaien. “Alles in lock down”, wordt tegen gesproken met: “gecontroleerd immuniteit opbouwen”, tot en met: “Schijt aan Corona! We bouwen gewoon een feestje!”

WE VIEREN KONINGSDAG BINNEN

Hoewel ik zeker weet dat je niet goed bij je kanarie bent als je bij de laatste categorie mensen hoort, heb ik verder ook geen concrete oplossing voor dit drama. Ik ben namelijk geen viroloog.

Om toch de Koningsdag een beetje te vieren heb ik een recept voor een enorm lekkere Philly Cheese Steak sandwich uit Philadelphia. Een broodje met gegrilde steak en overladen met gesmolten Cheddar kaas.

Traditioneel wordt deze sandwich op grillplaten buiten gemaakt, maar omdat we nu liever niet teveel buiten komen, heb ik een variant bedacht die ook binnen gemaakt kan worden.

Op vlees.nl even op zoek gegaan naar welk soort vlees ik het beste kan gebruiken en hier kwam ik uit op een mooi stukje rib eye.

WILLY CHEESE STEAK!

En om het jaarlijkse feest voor onze Koning te eren, doe ik er natuurlijk oranje kaas op en noem hem gewoon de Willy Cheese Steak sandwich!
Makkelijk om thuis te maken en op anderhalve meter afstand van elkaar van te genieten.

Lekker smikkelen en blijf vooral je best doen om zelf virusvrij te blijven en anderen virusvrij te houden.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram ribeye
  • 100 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
  • 0.5 stuk rode paprika in blokjes gesneden
  • 100 gram ui in halve ringen gesneden
  • 6 plakjes oranje gouda kaas mag ook cheddar kaas zijn
  • 1 stuk afbak stokbrood
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ribeye in mooie, dunne reepjes (tip: leg de ribeye eerst even 20 min in de vriezer. Hierdoor kun je nog dunnere reepjes snijden)
  2. Fruit de ui, champignons en paprika even kort in een koekenpan met wat boter en olie. Leg ondertussen het afbakbrood in de oven en zet de timer op 8 minuten.
  3. Haal de gefruite groente uit de pan en roerbak vervolgens de reepjes ribeye in twee a drie minuten mooi bruin.
  4. Haal na 8 minuten het stokbrood uit de oven en snij deze overdwars doormidden. Beleg het stokbrood met de plakjes kaas en leg hierop de reepjes vlees. Leg vervolgens de groentemix eroverheen en sluit af met de bovenkant van het brood er weer op te leggen.
  5. Leg het stokbrood nog 1 tot 2 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
  6. Geniet van deze rijke en koninklijke lunch.

NOTITIES

Voor nog meer creatieve ideeën of nuttige informatie met en over vlees, kijk je bij de recepten op vlees.nl. Hier ga je zeker vinden wat je zoekt.

Tom Gerrets
Tom Gerrets

Tom Gerrets is mede-eigenaar van Simone’s Kitchen. Een foodblog met inmiddels 75.000 unieke bezoekers per maand. Sinds november 2014 brengen Tom en zijn vrouw smaak in de keuken met de heerlijkste recepten en inspirerende blogs!

Overzicht van Tom Gerrets

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}