Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Dudefood: de perfecte steak met chimichurri saus

20-05-2020

Dit had de tijd moeten zijn dat we weer in een lekker zonnetje allemaal goede vrienden ontvangen in onze tuin. Lekker de BBQ in de fik zetten, weer even ouderwets bijpraten en daarna gewoon genieten van een goed glas en een mooi stuk vlees dat precies goed gegaard is in de vrije buitenlucht.

De perfecte steak

Zo lekker wanneer je dan complimenten krijgt over de manier waarop je het vlees precies perfect gegaard hebt. Ik verklap je eerlijk; voor de perfecte bereidingswijze kijk ik gewoon regelmatig op vlees.nl. Zij hebben de beste tips en trucs wanneer het gaat om perfecte bereiding van vlees.

Maar goed, we hebben inmiddels al een maand of twee keihard te maken met dat virus dat Corona heet. En dat betekent dat we dit jaar de tuin niet vol hebben staan met vrienden en andere intimi.

‘Het hoort erbij’, hoor je door veel mensen roepen. We moeten er ‘samen’ doorheen.

Die mensen hebben allemaal gelijk, maar toch denk ik zo nu en dan dat Corona iedereen op een andere manier raakt.

Zelfstandig ondernemer

Het raakt mij als zelfstandig ondernemer op een andere manier dan mijn buurvrouw die voor een baas werkt. Ik geef geen waardeoordeel van wat erger of niet is, maar het is gewoon anders. Dus samen Corona overwinnen is een prachtige kreet, maar ik geloof er soms niet voor de volle 100% in.

En dan kan ik er ook weer niets aan doen dat ik iedere keer bij het woord Corona (en je hoort het nogal vaak de laatste tijd!) ik denk aan de Kroon; ons Koningshuis. Ik vind eigenlijk wel dat Wim Lex en Maxima het, samen met de zittende garde in Den Haag, het helemaal niet verkeerd doen.

Het is een fase waar niemand nog eerder ervaring mee heeft op kunnen doen en toch trekken ze ons land er maar mooi doorheen.

Barbecue met vrienden

Neemt niet weg dat ik gewoon wel wil kunnen barbecueën met mijn vrienden, gabbers buddies, pals, maten en zo.

En tja, jammer de bammer, dat kan gewoon nog even niet; want je houden aan de Corona maatregelen doe je niet voor jezelf, maar voor anderen op dit moment.

Het Koningshuis gaat vrijwillig de quarantaine in, om een voorbeeld te stellen en dan denk ik bij mezelf: “Wie ben ik dan om lekker eigenwijs te gaan doen en een tuinfeest te organiseren?”

Chimichurri

Vandaag maak ik er gewoon voor mezelf (en de Misses!) een feestje van en ga een goede T Bone steak maken met een lekkere Chimichurri saus. En dat heeft dan toch weer iets Koninklijks. Onze Koningin (en wat hebben we een leuke en mooie Koningin, zeg!), komt namelijk ook uit Argentinië. Net als deze heerlijke saus. Net als jullie allemaal, moet ik deze intelligente lockdown nog even uitzitten, maar ondertussen heb ik wel alle tijd om de perfecte T-Bone steak te maken en op te peuzelen.

Succes aan die kant (en waar nodig een klein beetje sterkte) en blijf gezond! Voor meer barbecue inspiratie en lekkere recepten check je de website van vlees.nl.

Recept: de perfecte steak

INGREDIËNTEN

  • 3 t-bonesteaks van ca 500 gr

Chimichurri

  • 35 gr peterselie blaadjes, grof gehakt
  • 35 gr koriander blaadjes, grof gehakt
  • 1 lente-uitje fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano

INSTRUCTIES

  1. Steek de houtskool in je barbecue aan en verwarm deze, bij voorkeur met een gietijzeren grillrooster tot 230˚C. Haal de steaks alvast uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
  2. Bestrooi de T-bonesteak met zout en leg ze op het rooster. Sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees ca 2 minuten. Draai de steaks een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten zodat je een mooie grilruit krijgt.
  3. Keer de steaks om en herhaal de handeling zodat het vlees aan beide kanten een mooie grilruit krijgt. De steaks hebben nu ongeveer een kerntemperatuur van 52˚C (medium rare) Sluit na elke handeling de deksel van je barbecue.
  4. Haal de steaks uit je barbecue als de kerntemperatuur van 52˚C is bereikt en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  5. Snijd de t-bonesteaks in mooie plakjes en bestrooi ze met peper en eventueel extra zout naar smaak. Serveer met de chimichurri

Chimichurri

  1. Meng alle ingredienten in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg als je de saus te droog vindt nog wat olijfolie toe.
  2. Schep eventueel in een afsluitbare pot

NOTITIES

Chimichurri is heerlijk bij gegrild vlees. Maar bijvoorbeeld ook bij ongemarineerde kip. Heb je wat over? Meng het dan de volgende dag door een groene salade.

Tom Gerrets
Tom Gerrets

Tom Gerrets is mede-eigenaar van Simone’s Kitchen. Een foodblog met inmiddels 75.000 unieke bezoekers per maand. Sinds november 2014 brengen Tom en zijn vrouw smaak in de keuken met de heerlijkste recepten en inspirerende blogs!

Overzicht van Tom Gerrets

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}