Op 16 december werd couscous toegevoegd aan de ‘representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid’. Het gaat niet om alleen om couscous. Het gaat de landen van de Maghreb (Algerije, Marokko, Mauritanië en Tunesië) natuurlijk niet om de korrels zetmeel met groente en vlees of vis. Niet om het recept. Maar om de plaats die couscous klaarmaken en eten heeft in de samenleving.
Wij kennen couscous als een product gemaakt van tarwe. Maar er is ook couscous van grutten, gierst (mil, millet), rijst en maïs. De overeenkomst in al deze recepten is dat de korrels worden ingevet, vaak met boter, en dan gestoomd boven kokende bouillon.
Vandaag wordt couscous in hele wereld gegeten. Gewoon omdat de rulle korrels zo lekker zijn en het heerlijk is om de maaltijd te delen met anderen.
We hebben natuurlijk ook een paar recepten die perfect bij couscous passen.
Lees het originele artikel op foodlog.nl
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Fotocredits couscous:
Schrijf je direct in: