Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Brendakookt.nl: Roerbak met zigeunerschnitzels

23-07-2018

Brendakookt.nl staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Hier vind je recepten, afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen. De recepten zijn toegankelijk en variëren van een lekker soepje tot een volwaardig 3-gangen diner. Komende periode gaat Brenda aan de slag voor VLEES.NL met een aantal lekkere recepten. Eerder ging ze aan de slag met mini gehaktbrood van de BBQ. Nu gaat ze voor een campingproof maaltijd; Roerbak met zigeunerschnitzels. 

Voor lekkere én gemakkelijk te maken maaltijden ben je bij Brendakookt.nl op het goede adres.  Dat bewijst ook zeker dit receptje wel. Deze roerbak met zigeunerschnitzels is namelijk heel snel klaar, te bereiden in 1 pan, heel erg lekker én een ideaal recept voor op de camping. Win-win dus!

De afgelopen jaren hebben we, wel in een luxe chalet, gekampeerd. Voor mij blijft het ideale camping eten toch wel de barbecue. Heerlijk relaxed zitten voor de tent, de caravan of andere accommodatie en tegelijkertijd lekker eten.  Maar goed, alleen barbecueën wanneer je op de camping zit is misschien ook wat saai. Tijd dus voor afwisseling.

Roerbak met zigeunerschnitzels

Op de camping hoef je niet ingewikkeld en heel uitgebreid te koken. Een makkelijk én snel te maken eenpansgerecht met veel groenten, komt dan goed van pas. Dit gerecht hebben wij de laatste jaren opvallend veel klaargemaakt op de camping. Maar ook thuis staat dit gerecht, zeker wanneer mijn vriend kookt, ook zeker op tafel.

Voor dit recept heb je niet eens zo heel veel ingrediënten nodig. Roerbakgroenten en voorgekookte krielaardappelen vormen de basis. Gebruik, om het op smaak te brengen, wat peper en zout. Kruiden zijn echt niet nodig. Daarbij heb je op de camping toch ook niet veel zin om met verschillende kruidenpotjes in de weer te zijn toch? De spekblokjes en de zigeunerschnitzel geven namelijk ook onwijs veel smaak af aan het gerecht. Doordat je alles in 1 pan bereidt, mengen alle smaken zich goed met elkaar.

Alles in 1 pan bakken en wachten tot het gaar is, dat is alles wat je hoeft te doen. Vervolgens kun je heerlijk genieten voor de tent of voor de caravan. Maar natuurlijk ook gewoon in je achtertuin.

Tip: Zowel de spekblokjes als de zigeunerschnitzels die in dit recept worden gebruikt is afkomstig van het varken. Wil je meer weten over duurzaam vlees ? Hier vind je alle informatie over varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees. Maar ook informatie over dierenwelzijn, verschillende bereidingswijzen en voedingswaarden.

Roerbak met zigeunerschnitzel – Camping

4 PERSONEN
25 MINUTEN

Ingrediënten

  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 600 gram roerbakgroenten
  • 600 gram voorgekookte krieltjes
  • 3 zigeunerschnitzels
  • zout
  • peper

Stappen

  1. Bak de spekreepjes aan in de koekenpan.
  2. Snipper de ui en snijdt de champignons in plakjes. Bak de ui samen met de spekreepjes aan. Voeg vervolgens de groenten en de champignons toe en bak dit een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de krieltjes toe en bak deze mee.
  4. Snijd de zigeunerschnitzels in reepjes. Schuif hierna de aardappeltjes en groenten aan de kant en bak in het midden van de pan de reepjes schnitzel rondom aan tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Roer het geheel nog even door en zet de pan op tafel. Genieten!

 

Brendakookt.nl
Brendakookt.nl

Brendakookt.nl staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Hier vind je recepten, afgewisseld met kook tips en reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen. De recepten zijn toegankelijk en variëren van een lekker soepje tot een volwaardig 3-gangen diner.

Overzicht van Brendakookt.nl

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}