Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Brendakookt.nl: Mini gehaktbrood van de barbecue

18-06-2018

Brendakookt.nl staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Hier vind je recepten, afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen. De recepten zijn toegankelijk en variëren van een lekker soepje tot een volwaardig 3-gangen diner. Komende periode gaat Brenda aan de slag voor VLEES.NL met een aantal lekkere recepten. Ze trapt af met mini gehaktbrood van de BBQ. 

Meatloaf/gehaktbrood. Wat je favoriete benaming ook is, ik ben er gek op! Helemaal lekker vind ik gehaktbrood met barbecuesaus of omwikkeld met spek. Voeg beide versies samen en je krijgt dit heerlijke gehaktbrood met spek én barbecuesaus. Ik maakte er kleine porties van en heb deze bereid op de barbecue. Resultaat? Top! Dit gehaktbrood van de barbecue zal hier thuis zeker vaker gegeten worden aankomende zomer.

Duurzaam
Steeds meer mensen vinden het belangrijk te kiezen voor vlees wat duurzaam (én biologisch) is verkregen. Ook ik vind dit belangrijk en kies daarom wanneer ik vlees eet, voor vlees van goede kwaliteit. En bij een barbecue mag een goed stuk vlees natuurlijk niet ontbreken. Alhoewel ik probeer met mate vlees te eten, kan het bij een barbecue waar grotere stukken vlees worden geserveerd, voor mij nog wel eens lastig zijn om maat te houden. Het wil nog wel eens voorkomen dat ik dan toch iets meer eet dan ik eigenlijk van plan was. Met dit mini gehaktbrood kun je gemakkelijk kleinere porties maken. Ideaal!

Mini gehaktbrood van de barbecue
Het rundergehakt dat voor dit mini gehaktbrood is gebruikt, is na het braden iets ‘droger’ dan wanneer je half-om-half gehakt zou gebruiken. Persoonlijk vind ik dit fijn omdat het vlees door toevoeging van barbecuesaus minder compact is en daardoor minder goed een geheel vormt.

De barbecuesaus, ik gebruik het liefst gerookte of smokey barbecuesaus, geeft een ontzettend lekkere draai aan het gehaktbrood. In combinatie met het spek ontstaat er een simpel, maar onweerstaanbaar stukje vlees.

Mini gehaktbrood van de BBQ

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd/baktijd: 15 minuten
Aantal: 4 stuks

Ingrediënten

  • 450 gram (runder)gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels barbecuesaus, plus extra om spek mee te bestrijken
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • 8 plakjes rauwe ontbijtspek

Bereiding:

  1. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
  2. Doe het gehakt in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden ui en knoflook toe, samen met de barbecuesaus en het paneermeel. Kneed dit goed door elkaar.
  3. Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed hier gehaktballen van.
  4. Leg 2 plakjes spek over elkaar, zodat ze elkaar in het midden kruisen. Bestrijk het spek met een beetje extra barbecuesaus. Leg op de plaats waar het spek elkaar kruist een gehaktbal en druk dit iets platter. Vouw het spek om het gehakt heen zodat de bal rondom bijna helemaal bedekt is.
  5. Bewaar het gehaktbrood eventueel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  6. Bak het mini gehaktbrood op de barbecue of (als het regent of te koud is) in een koekenpan.

Tip: in dit geval zijn er 4 stuks gemaakt, wees vrij om het gehaktbrood groter of kleiner te maken.

 

Brendakookt.nl
Brendakookt.nl

Brendakookt.nl staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Hier vind je recepten, afgewisseld met kook tips en reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen. De recepten zijn toegankelijk en variëren van een lekker soepje tot een volwaardig 3-gangen diner.

Overzicht van Brendakookt.nl

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}