We zijn al volop met de feestdagen bezig. Overal vind je tips en trends voor Kerst 2022. Na twee winterseizoenen van beperkt kunnen samenzijn, is het ook wel een bijzonder jaar.
- De eerste trend is dan ook: samen! We komen deze kerst weer bij elkaar. Want met kerst hoort eigenlijk niemand alleen te zijn.
- We houden het klassiek, volgens de grootste kruidenier van Nederland. De traditionele kerstkleuren zijn ‘in’, met gratis kerstdecoraties uit de natuur. En (variaties op) klassieke gerechten voor het diner. Beef Wellington bijvoorbeeld.
- Trend drie: we houden het betaalbaar. Zelf kerstdecoraties maken met dennenappels, eikels, takken en mos. Kerstkransjes aan een lint in de boom. En een ‘low-budget’, ‘home-made’ kerstmenu met betaalbaar, feestelijk vlees als hoofdgerecht.
- En de jaarlijks terugkerende trend: we willen géén stress! Dus hou het simpel. Alles voorbereid bij de winkel halen is wel gemakkelijk, maar ook een stuk duurder. Spendeer wat minder geld door het zelf te maken en stop wat meer tijd in de voorbereiding. Met een keertje proef koken vooraf, is succes verzekerd!
- Tot slot vinden we shared dining terug als trend: samen veel verschillende kleine gerechten delen. Eigenlijk het idee van een Indische rijsttafel of tapas. En met wat fantasie kun je daar ook het gourmetten, steengrillen en fonduen onder plaatsen! Nog een mooie traditie die past bij een klassieke, betaalbare en toch bijzondere kerst.
Budgettips
- Een soepje vooraf en/of een ragout als tussengerecht zijn budget-opties. Je kunt ook zelf kroketjes maken en variëren met de vulling.
- Kies betaalbare vleessoorten: varkensvlees, gehakt of de goedkopere rundvleesdelen (om te stoven of sudderen).
- Kies gevulde gerechten: wat minder vlees, wat meer vulling.
- Breng kleur op tafel met Hollandse seizoensgroenten: rode kool of bietjes, oranje wortels, witte rettich, groene boontjes of spinazie.
Geen stress-tips
- Op tijd boodschappen doen of bestellen!
- Kies gerechten die je kunt voorbereiden en alleen hoeft af te garen of op te warmen. Aan diepvries- of potgroente kun je een snelle, eigen draai geven met kruiden, garneren of gratineren. Betaalbaar en zo klaar!
- Doe niet alles alleen en vraag kookpartners ‘in crime’ uit je gezelschap: samen sterk!
Feestelijk, betaalbaar en lekker!
Hoofdgerechten tips
Gevuld varkensvlees
- Procureur gevuld met appeltjespaté
- Varkensfiletrollade gevuld met appel
- Gevulde varkensschnitzel met kaassaus
- Gevulde varkensrolletjes
- Gevulde varkensrollade
- Gevulde varkenshaas met brie en ananas
- Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus
- Gevulde schnitzel met mozzarella
- Cordon bleu met een twist
Met gehakt
Rundvlees
De prijsgunstige rundvleesdelen zijn heel geschikt voor stoofvleesgerechten. Een goed stoofgerecht brengt warmte en feestelijkheid op tafel in de donkere, koude dagen! Hier vind je een overzicht van onze stoofvleesrecepten en informatie over het bereiden van het lekkerste stoofvlees.
Blog ‘Zo maak jij jouw beste stoofvlees’
Liever samen aan tafel te koken?
Bekijk hier onze kersttips voor gourmetten, steengrillen of fonduen met balletjes en burgers!