Lekker uit eten bij je favoriete restaurant zit er nu even niet in. De horeca moet namelijk minstens tot 20 mei gesloten blijven. In dit blog geven wij vijf recepten waarmee jij jouw favoriete horecagerechten thuis kunt maken, én een tip om toch van de gerechten van je favoriete gelegenheid te blijven genieten en de horeca te steunen.
1. Mixed grill
Een klassieker op de menukaart: mixed grill. Voor echte vleesliefhebbers, of voor mensen die simpelweg geen keuze kunnen maken. Mixed grill biedt een variatie aan vleessoorten, zodat je van alles een beetje kunt proeven. Deze mixed grill bestaat uit een saucijsje, biefstuk, hamburger en ribkarbonade. Lekker met gegrilde aardappelschijfjes en een tomatensalade. En vergeet vooral de barbecuesaus niet!
2. Varkenshaas met paddenstoelensaus
Veel mensen vinden het moeilijk om varkenshaas te bereiden. Vaak wordt het te lang gebakken, waardoor het vlees droog wordt. Toch is het niet zo moeilijk als je denkt. In deze video laat een kok zien hoe je varkenshaas bereidt. Na vijf minuten bakken in boter, laat je de varkenshaas nog circa 15 minuten met de deksel schuin op de pan op zacht vuur rosé bakken. Bij een stukje varkenshaas hoort natuurlijk paddestoelensaus. Hier vind je het complete recept voor varkenshaas mét saus.
3. Biefstuk met een twist
Een lekker mals biefstukje, gebakken in een laagje jus en afgetopt met champignontapenade. Loopt het water jou ook al in de mond? Met dit recept scoor je gegarandeerd. Verwarm de pan eerst voor en leg de biefstukken daarna pas in de pan. Bak de biefstukken daarna 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Tip! Serveer de biefstukken met aardappelwedges of frieten en gegrilde groenten. Het recept voor de tapenade vind je ook in de link.
4. Kalfsentrecote
Vaak wordt kalfsvlees gezien als een product voor in de horeca, zoals in dit artikel beschreven staat. Toch is dat zonde, want je kunt heel gemakkelijk thuis een lekker stuk kalfsvlees bereiden. Wist je dat het randje vet tijdens de bereiding moet blijven zitten? Na het bereiden kun je het eventueel verwijderen. Deze kalfsentrecote is gemarineerd met limoenmarinade, wat zorgt voor een frisse smaak. Kalfsvlees is erg lekker met diverse paddestoelen. Maak het af met frietjes en een groene salade en je waant je zo in één van jouw lievelingsrestaurants.
5. Babi pangang
Aankomende tijd kunnen we ook niet uit eten bij de Chinees. Maar niet getreurd, ook babi pangang kun je zelf thuis maken! Babi pangang wordt gemaakt van hamlappen die je marineert. Het fijne aan dit recept is dat je de saus apart kan serveren, waardoor iedereen uit het gezin zelf kan bepalen hoeveel saus hij of zij wil. Maak het gerecht af met rijst, taugé en kroepoek en het is net of je bij de Chinees aan tafel zit.
Heb je toch geen zin om zelf in de keuken te staan? Veel restaurants bezorgen in deze periode aan huis, of je kunt het zelf afhalen. Daarnaast is er ook een website waar je een waardebon van jouw favoriete horecazaak kunt kopen, zodat je hen kunt steunen in deze moeilijke tijd. Zo kunnen zij de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan. Help de Horeca!