Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

5 heerlijke horecagerechten om thuis te maken

28-04-2020

Lekker uit eten bij je favoriete restaurant zit er nu even niet in. De horeca moet namelijk minstens tot 20 mei gesloten blijven. In dit blog geven wij vijf recepten waarmee jij jouw favoriete horecagerechten thuis kunt maken, én een tip om toch van de gerechten van je favoriete gelegenheid te blijven genieten en de horeca te steunen. 

1. Mixed grill

Een klassieker op de menukaart: mixed grill. Voor echte vleesliefhebbers, of voor mensen die simpelweg geen keuze kunnen maken. Mixed grill biedt een variatie aan vleessoorten, zodat je van alles een beetje kunt proeven. Deze mixed grill bestaat uit een saucijsje, biefstuk, hamburger en ribkarbonade. Lekker met gegrilde aardappelschijfjes en een tomatensalade. En vergeet vooral de barbecuesaus niet!

2. Varkenshaas met paddenstoelensaus

Veel mensen vinden het moeilijk om varkenshaas te bereiden. Vaak wordt het te lang gebakken, waardoor het vlees droog wordt. Toch is het niet zo moeilijk als je denkt. In deze video laat een kok zien hoe je varkenshaas bereidt. Na vijf minuten bakken in boter, laat je de varkenshaas nog circa 15 minuten met de deksel schuin op de pan op zacht vuur rosé bakken. Bij een stukje varkenshaas hoort natuurlijk paddestoelensaus. Hier vind je het complete recept voor varkenshaas mét saus. 

3. Biefstuk met een twist

Een lekker mals biefstukje, gebakken in een laagje jus en afgetopt met champignontapenade. Loopt het water jou ook al in de mond? Met dit recept scoor je gegarandeerd. Verwarm de pan eerst voor en leg de biefstukken daarna pas in de pan. Bak de biefstukken daarna 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Tip! Serveer de biefstukken met aardappelwedges of frieten en gegrilde groenten. Het recept voor de tapenade vind je ook in de link. 

4. Kalfsentrecote

Vaak wordt kalfsvlees gezien als een product voor in de horeca, zoals in dit artikel beschreven staat. Toch is dat zonde, want je kunt heel gemakkelijk thuis een lekker stuk kalfsvlees bereiden. Wist je dat het randje vet tijdens de bereiding moet blijven zitten? Na het bereiden kun je het eventueel verwijderen. Deze kalfsentrecote is gemarineerd met limoenmarinade, wat zorgt voor een frisse smaak. Kalfsvlees is erg lekker met diverse paddestoelen. Maak het af met frietjes en een groene salade en je waant je zo in één van jouw lievelingsrestaurants. 

5. Babi pangang

Aankomende tijd kunnen we ook niet uit eten bij de Chinees. Maar niet getreurd, ook babi pangang kun je zelf thuis maken! Babi pangang wordt gemaakt van hamlappen die je marineert. Het fijne aan dit recept is dat je de saus apart kan serveren, waardoor iedereen uit het gezin zelf kan bepalen hoeveel saus hij of zij wil. Maak het gerecht af met rijst, taugé en kroepoek en het is net of je bij de Chinees aan tafel zit. 

Heb je toch geen zin om zelf in de keuken te staan? Veel restaurants bezorgen in deze periode aan huis, of je kunt het zelf afhalen. Daarnaast is er ook een website waar je een waardebon van jouw favoriete horecazaak kunt kopen, zodat je hen kunt steunen in deze moeilijke tijd. Zo kunnen zij de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan. Help de Horeca!

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}