Vandaag is het Tacodag! De taco is hét Mexicaanse streetfood en bestaat al sinds 1800. De precieze ontstaansgeschiedenis van de taco is niet bekend. Volgens de ‘Diccionario de la Lengua Española’ is het een typisch Mexicaanse gerecht van een maïstortilla gevouwen rond voedsel.
Wist je dat ….
…. een Taco een tortilla is die al gevuld is
…. een tortilla dus alléén het pannenkoekje is, dat je vult met lekkers
De taco is dus een tortilla met een vulling van vlees, vis of groenten. Aangevuld met sla, tomaat, bonen en/of kaas. Een smeuïge ‘salsa’ erbij (van tomaat bijvoorbeeld) is een must! Taco’s zijn in een mum van tijd klaar en eigenlijk kan er alles in. Ook de restjes uit je koelkast. Zo gooi je minder eten weg en ben je lief voor je portemonnee. Taco’s zijn bovendien lekker en gezellig om samen te eten. Gewoon uit het handje!
Tortilla’s
Tortilla’s worden gemaakt van tarwebloem of maïsmeel. Tortilla’s van tarwemeel zijn zacht en vouwen makkelijk. Die van maïsmeel zijn steviger en hebben een meer uitgesproken smaak. Gefrituurd wordt de tortilla een harde schelp, die langer te bewaren is. In Nederland noemen we de harde (Amerikaans) taco meestal de ‘echte’ taco.
Zin gekregen om zelf taco’s te maken?
Bekijk ons recept voor tortilla’s met Kidneybonen.
Bron: Delicious magazine