5 recente vragen

Vlees in beeld

Video’s over de vleessector

Kijk hier
Breadcrum
rundvlees

Rundvlees
Rundvlees is de verzamelnaam van het vlees van een koe, de os of de (gecastreerde) stier. Wat veel mensen niet weten is dat kalfsvlees ook rundvlees is, maar dat valt over het algemeen door de kwaliteit in een andere culinaire categorie. Over het algemeen genomen is rundvlees een rode en sappige vleessoort.

Rundvlees in Nederland
In Nederland komt rundvlees van uitgemolken melkkoeien en van gespecialiseerde vleesstierhouderijen.

Welke bereidingswijzen zijn er?
Rundvlees is op de volgende manieren te bereiden: grilleren, koken, bakken en rauw hakken. De bereidingswijzen van rundvlees zijn afhankelijk van het deel van de rund, de leeftijd en de mestwijze van het rund.

Wat kan ik allemaal met rundvlees? 
Onder productenoverzicht vind je op welke manieren je rundvlees kunt bereiden, maar ook wat de bereidingstijden zijn.

Waar komt het rundvlees bij de rund vandaan?
Waar zit bijvoorbeeld het sucadestuk waar de lapjes van gesneden worden?
Onder 'wat zit waar' zie je een rundvlees overzicht.

Antwoorden op veel gestelde vragen over rundvlees vind je onder 'vraag & antwoord'.

Dossiers

Uitgelicht

Werken in de NL Vleesector

Lees meer