Vlees in beeld

Video’s over de vleessector

Kijk hier
Breadcrum

Griekse procureur met feta en olijven

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

345 minuten 6x

Ingrediënten

  • 750 g procureur (ontbeend schouderkarbonadestuk)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels Gyroskruiden
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 75 g feta
  • 4 eetlepels olijven
  • snufje peper
  • snufje zout

Voedingswaarde p.p.

  • Energie (kJ) 1420,00
  • Energie (kcal) 340,00
  • Eiwit (gram) 26,00
  • Vet (gram) 26,00
  • Verzadigd vet (gram) 9,00
  • Koolhydraten (gram) 1,00
  • Vezels (gram) 0,20

1. Maak een marinade van de olie met citroensap, gyroskruiden en de uitgeperste knoflook. Wrijf het vlees in met de marinade en laat het 2 tot 4 uur marineren.

2. Laat het vlees ongeveer 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter water (of 1,25 liter water + een flesje bokbier). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.

3. Schuif het vlees op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170˚C graden. Braad het vlees in 75 minuten gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Breng het verder op smaak met peper en zout.

4. Verkruimel de feta en snijd de olijven in plakjes. Snijd het vlees in plakken en bestrooi met de feta en de olijven.

 

Lekker met komkommer/tomatensalade, rijst en tzazikisaus.



Dossiers

Uitgelicht

Alles wat u altijd al weten wilde over de Barbecue

Lees meer