Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Ribkarbonade met appel

2 ribkarbonades (à 125 gram), 1 ui, ½ prei, ½ citroen, 2 appels (cox's orange), 2 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel gember (om te bakken), 2 eetlepels cognac (of vieux), 1

Varkenshaas met romige mosterdsaus

Varkenshaas met romige mosterdsaus

500 g varkenshaas, 1 courgette, 10 g boter, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 dl melk, 1 dl room, 2 eetlepels mosterd, 100 g geraspte kaas (Cheddar), 1 eetlepel maïzena,

Citrus spareribs

Citrus spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 2 limoenen

Met appel gevulde varkensfiletrollade

Met appel gevulde varkensfiletrollade

750 g varkensfiletrollade, 1 snee brood (wit, oud, zonder korstje), 10 blaadjes salie, 30 g boter, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 appel (goudreinet, geschild, in stukjes), ½

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Nasi met zoet ketjapvlees

300 g nasi/bamivlees, 300 g rijst, 2 eetlepels ketjap manis, ½ eetlepel citroensap, 3 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 nasi/bami groentepakket (à 250

Pittige vleessalade met kokosdressing

1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,

Erwtensoep

1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara ‘tradizionale’

Spaghetti Carbonara is een heerlijk Italiaans pastagerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige ingrediënten en geweldige, romige smaak. Waar het gerecht van oorsprong