Politici hebben het Haagse parlementaire jaar zonnig en smakelijk afgesloten op de 37e editie van de traditionele Binnenhof Barbecue. Deze is georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en NEPLUVI namens de Nederlandse vleessectoren.
De organisatie had gezorgd voor een fraai aanbod aan producten van eigen origine. Zo werd in Nieuwspoort Nederlands vlees aangeboden van biologische-, scharrel- of andere maatschappelijk verantwoorde marktconcepten; bijvoorbeeld vlees naar de maatstaven (sterren) van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.
Vanuit culinair presenteerde chef-kok Huub Oudshoorn een variatie aan van gemarineerde spiesjes van rund- en kalfsvlees, voor varkens- en kipsaté’s, voor lamskoteletjes, eendenborstfilet, drumsticks, worstjes en kleine hamburgers. Al dit mooie Nederlandse vlees is uiteraard hygiënisch bereid en vakkundig gegaard.
Een bijzonder element was de presentatie van ‘de lekkerste spareribs van Nederland’ door Keurslager William Hermanussen uit Overasselt. Hij was dit jaar winnaar van de Sparerib Trophy 2014 van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).
Het menu wordt verder aangevuld met diverse groentespiesjes, salades, rauwkost en vers fruit.
De Binnenhof Barbecue vormt voor de politici en de andere aanwezigen een traditionele afsluiting van het Haagse politieke jaar. Het is sinds jaar en dag een zonnige en ontspannen bijeenkomst waar het informele contact tussen parlementariërs, bewindslieden, journalisten en de vertegenwoordigers van de sector de toon zet.
De voorbereidingen van de Dag van de BBQ zijn door de NOS Radio gevolgd:
luister naar de verhalen van chef-kok Huub Oudshoorn.